Test

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Pinksterbloem 2 vierkant.jpg

Uitgelicht: Pinksterbloem

In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de pinksterbloem mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig (net als waterkers). Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.

> meer over pinksterbloem <


Op de wildpluk wiki vind je alles over eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op) en hoe je dat herkent, maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je onderweg kunt koken. Iedereen is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!