In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de pinksterbloem mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig (net als waterkers). Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.
Welkom op de wildpluk wiki van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.
Hier rechts vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!