Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
|- valign="top"
|- valign="top"
| [[Bestand:Gele kornoelje.jpg|thumb|200px]]
| [[Bestand:Kornoeljes aan boom.jpg|thumb|200px]]
===Uitgelicht: Gele kornoelje===
===Uitgelicht: Gele kornoelje===
In het voorjaar is de gele kornoelje één van de eerste bloeiende struiken. Nu kun je dus zien waar je in augustus die lekkere rode bessen kan plukken. Wat mij betreft één van de lekkerste bessen die je uit het wild kan plukken. Leg ze in op de olijven-manier of maak er jam van.
In het voorjaar is de gele kornoelje één van de eerste bloeiende struiken. Nu kun je in augustus die lekkere rode bessen plukken. Wat mij betreft één van de lekkerste bessen die je uit het wild kan plukken. Leg ze in op de olijven-manier of maak er jam of azijn van.
<br /><br />
<br /><br />
[[Gele kornoelje|> meer over Gele kornoelje <]]
[[Gele kornoelje|> meer over Gele kornoelje <]]

Versie van 11 aug 2015 12:33


Uitgelicht: Gele kornoelje

In het voorjaar is de gele kornoelje één van de eerste bloeiende struiken. Nu kun je in augustus die lekkere rode bessen plukken. Wat mij betreft één van de lekkerste bessen die je uit het wild kan plukken. Leg ze in op de olijven-manier of maak er jam of azijn van.

> meer over Gele kornoelje <


Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!