Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
|- valign="top"
|- valign="top"
| [[Bestand:jong eekhoorntjesbrood.JPG|thumb|200px|jong eekhoorntjesbrood]]
| [[Bestand:judasoor1.jpg|thumb|200px]]


===Uitgelicht: Eekhoorntjesbrood===
===Uitgelicht: Judasoor===
Een van de mooiste en lekkerste paddenstoelen. De hoed kan wel 20 cm breed worden. Je adem stokt als je zo'n grote vind.  
Dit is één van de weinige paddenstoelen die je in de winter kan vinden. Hij heeft weinig smaak. Vooral voor de knapperige structuur is hij populair in de Chinese keuken, bijvoorbeeld in een "hot & sour" soep. Ook lekker in salades.
<br /><br />
<br /><br />
[[Eekhoorntjesbrood|> meer over eekhoorntjesbrood <]]
[[Judasoor|> meer over judasoor <]]
|}
|}
<br />
<br />
Regel 173: Regel 173:
  november=
  november=
==pluktips november==
==pluktips november==
* [[Judasoor]]
* [[Oesterzwam]]
* [[Oesterzwam]]
* [[Paarse schijnridderzwam]]
* [[Paarse schijnridderzwam]]

Versie van 24 nov 2012 09:17


Uitgelicht: Judasoor

Dit is één van de weinige paddenstoelen die je in de winter kan vinden. Hij heeft weinig smaak. Vooral voor de knapperige structuur is hij populair in de Chinese keuken, bijvoorbeeld in een "hot & sour" soep. Ook lekker in salades.

> meer over judasoor <


Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik altijd een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!