Test: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 4: Regel 4:
|- valign="top"
|- valign="top"
|
|
Welkom op de wildpluk wiki van de werkgroep [http://oogstenzonderzaaien.nl Oogsten Zonder Zaaien] van [http://slowfood.nl Slow Food Nederland]. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met  primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder [[Help:Inhoud|Hulp]] instructies om zelf aan de slag te gaan.
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 325px;" width="100%" cellpadding="10px"
<br />
|- valign="top"
Hier rechts vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!
| [[Bestand:pinksterbloem 2 vierkant.jpg|right|thumb|250px]]
<br /><br />
{| style="border: 1px solid #a7d7f9;" width="100%" cellpadding="10px"
|-
| [[Bestand:pinksterbloem 2 vierkant.jpg|right|thumb|220px]]
===Uitgelicht: Pinksterbloem===
===Uitgelicht: Pinksterbloem===
In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de [[pinksterbloem]] mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig (net als [[waterkers]]). Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.
In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de [[pinksterbloem]] mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig (net als [[waterkers]]). Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.
Regel 16: Regel 12:
[[Pinksterbloem|> meer over pinksterbloem <]]
[[Pinksterbloem|> meer over pinksterbloem <]]
|}
|}
 
<br />
Welkom op de wildpluk wiki van de werkgroep [http://oogstenzonderzaaien.nl Oogsten Zonder Zaaien] van [http://slowfood.nl Slow Food Nederland]. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met  primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder [[Help:Inhoud|Hulp]] instructies om zelf aan de slag te gaan.
<br />
Hier rechts vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!
|
|
<tabber>
<tabber>

Versie van 7 apr 2011 11:43


Uitgelicht: Pinksterbloem

In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de pinksterbloem mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig (net als waterkers). Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.

> meer over pinksterbloem <


Welkom op de wildpluk wiki van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.
Hier rechts vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!