Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
k (Wijzigingen door OZZ (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Roel)
Regel 6: Regel 6:
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
|- valign="top"
|- valign="top"
| [[Bestand:Kornoeljes aan boom.jpg|thumb|200px]]
| [[Bestand:Cantharel Ria Loohuizen.jpg|thumb|200px|foto Ria Loohuizen]]
===Uitgelicht: Gele kornoelje===
 
In het voorjaar is de gele kornoelje één van de eerste bloeiende struiken. Met gele bloemetjes, vandaar de naam. Nu kun je in augustus die lekkere rode bessen plukken. Wat mij betreft één van de lekkerste bessen die je uit het wild kan plukken. Leg ze in op de olijven-manier of maak er jam of azijn van.
===Uitgelicht: Cantharel===
Eén van de lekkerste paddenstoelen en ook nog heel mooi. Ze zijn meesters in camouflage. Vaak groeien ze tussen het mos. In de geur en smaak zit een abrikoosje.  
<br /><br />
<br /><br />
[[Gele kornoelje|> meer over Gele kornoelje <]]
[[Cantharel|> meer over Cantharel <]]
|}
|}
<br />
<br />
Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder [[Help:Inhoud|Hulp]] instructies om zelf aan de slag te gaan.
Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik altijd een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder [[Help:Inhoud|Hulp]] instructies om zelf aan de slag te gaan.


De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep [http://oogstenzonderzaaien.nl Oogsten Zonder Zaaien] van [http://slowfood.nl Slow Food Nederland]. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via [mailto:[email protected] mail], of volg ons op twitter [http://twitter.com/wildoogst @wildoogst].
De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep [http://oogstenzonderzaaien.nl Oogsten Zonder Zaaien] van [http://slowfood.nl Slow Food Nederland]. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via [mailto:[email protected] mail], of volg ons op twitter [http://twitter.com/wildoogst @wildoogst].
Regel 176: Regel 177:
* [[Paarse schijnridderzwam]]
* [[Paarse schijnridderzwam]]
* [[Tamme kastanje]]
* [[Tamme kastanje]]
* [[Sleedoorn]]
* [[Sleedoorn|Sleepruim]]
* [[Meidoorn]]
* [[Meidoorn]]
* [[Japanse dwergkwee]]
* [[Japanse dwergkwee]]

Versie van 30 aug 2015 11:32


foto Ria Loohuizen

Uitgelicht: Cantharel

Eén van de lekkerste paddenstoelen en ook nog heel mooi. Ze zijn meesters in camouflage. Vaak groeien ze tussen het mos. In de geur en smaak zit een abrikoosje.

> meer over Cantharel <


Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik altijd een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!