Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
{| style="border: 1px solid #a7d7f9; height: 322px; background-color: white;" width="100%" cellpadding="10px"
|- valign="top"
|- valign="top"
| [[Bestand:judasoor1.jpg|thumb|300px|right|]]
| [[Bestand:Bosaardbei 2.jpg|thumb|400px]]
===Uitgelicht: Judasoor===
===Uitgelicht: Bosaardbei===
Judasoor is een echte winterpaddenstoel. Je kan de judasoor vinden op levende en dode vlieren, acacia’s, beuken of populieren. De jonge exemplaren kunnen eruitzien als een roze bijna doorzichtig oor. De oudere zwammen worden harder en donkerder. De bovenkant is dan fluweelachtig behaard en bijna bruinzwart. Hij heeft weinig smaak en wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt voor zijn knapperige structuur. Ook lekker in salades.  
Bosaardbei is één van mijn favoriete wilde vruchten. Veel lekkerder dan de gewone aardbei. Aromatischer en zoeter. Hij is ook delicater dus meestal niet te koop. Dus trek er deze tijd op uit en geniet van die heerlijke bosvruchtjes.  
<br /><br />
<br /><br />
[[Judasoor|> meer over Judasoor <]]
[[Bosaardbei|> meer over Bosaardbei <]]
|}
|}
<br />
<br />

Versie van 13 jun 2014 12:18


Uitgelicht: Bosaardbei

Bosaardbei is één van mijn favoriete wilde vruchten. Veel lekkerder dan de gewone aardbei. Aromatischer en zoeter. Hij is ook delicater dus meestal niet te koop. Dus trek er deze tijd op uit en geniet van die heerlijke bosvruchtjes.

> meer over Bosaardbei <


Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik altijd een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!