Bramenwhisky

Bramen zijn misschien wel het meest geplukte wilde eten. Iedereen heeft weleens bramenjam of sap gemaakt, of op zijn minst een braam langs de kant van de weg gesnoept. Daarom deze keer een minder alledaags recept (met dank aan Lizet Kruyff), voor als je al 10 kilo bramenjam hebt gemaakt, iedere ochtend al een bramensmoothie drinkt heeft en je man/vrouw vraagt of je in vredesnaam ook iets anders als toetje kunt serveren dan yoghurt met bramen…

Bramenwhisky

  • 1 pond bramen
  • 1 ons suiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 fles whisky
  • optie: klein stukje schil van onbespoten citroen of sinaasappel erbij.

Was de bramen en doe ze in een schone glazen pot, of weckfles.
Maak ze met een vork een beetje fijn en strooi er de suiker over.
Doe er de kruiden bij.
Giet er de whisky over en sluit de pot of fles af.
Af en toe schudden.
Na 2 maanden filtreert u de bramenwhisky en proeft of u ze zoet genoeg vindt.
Bottelen.

Dit bericht is geplaatst in Recept. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *