Welkom op de Wild Food Wiki van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen.
Hieronder vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!
Uitgelicht: Adelaarsvaren (fiddleheads)
In Japan en Nood-Amerika wordt hij al honderden jaren gegeten, in Nederland is hij nog vrijwel onbekend. De jonge, opgerolde scheuten van de Adelaarsvaren (ook wel fiddleheads genoemd) zijn een bijzondere voorjaarsgroente, die niet alleen voedzaam is maar ook bijzonder mooi presenteert. Goed koken en niet te vaak eten, want hij bevat kleine hoeveelheden carcinogene stoffen.