Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
(hulp link)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:
|
|
[[Bestand:Fiddle-heads.jpg|right|thumb|220px]]
[[Bestand:Fiddle-heads.jpg|right|thumb|220px]]
In Japan en Noord-Amerika wordt hij al honderden jaren gegeten, in Nederland is hij nog vrijwel onbekend. De jonge, opgerolde scheuten van de Adelaarsvaren (ook wel fiddleheads genoemd) zijn een bijzondere voorjaarsgroente, die niet alleen voedzaam is maar ook bijzonder mooi presenteert. Goed koken en niet te vaak eten, want hij bevat kleine hoeveelheden carcinogene stoffen.
In Japan en Noord-Amerika wordt hij al honderden jaren gegeten, in Nederland is hij nog vrijwel onbekend. De jonge, opgerolde scheuten van de Adelaarsvaren (ook wel fiddleheads genoemd) zijn een bijzondere voorjaarsgroente. Niet alleen lekker en voedzaam, maar ook nog eens heel erg mooi! Goed koken en niet te vaak eten, want hij bevat kleine hoeveelheden carcinogene stoffen (wat niet, eigenlijk?).
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />
[[Adelaarsvaren|> meer over de Adelaarsvaren <]]
[[Adelaarsvaren|> meer over de Adelaarsvaren <]]

Versie van 27 mrt 2011 09:23

Welkom op de wildpluk wiki van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.
Hieronder vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!

Uitgelicht: Adelaarsvaren (fiddleheads)

In Japan en Noord-Amerika wordt hij al honderden jaren gegeten, in Nederland is hij nog vrijwel onbekend. De jonge, opgerolde scheuten van de Adelaarsvaren (ook wel fiddleheads genoemd) zijn een bijzondere voorjaarsgroente. Niet alleen lekker en voedzaam, maar ook nog eens heel erg mooi! Goed koken en niet te vaak eten, want hij bevat kleine hoeveelheden carcinogene stoffen (wat niet, eigenlijk?).


> meer over de Adelaarsvaren <

januari
> meer januari <
februari
> meer februari <
maart
> meer maart <
april
> meer april <
mei
> meer mei <
juni
> meer juni <
juli
> meer juli <
augustus
> meer augustus <
september
> meer september <
oktober
> meer oktober <
november
> meer november <
december
> meer december <