Werkgroep Oogsten zonder zaaien organiseert samen met Chateau Berger een cursus wijn maken van sleedoornbessen.
Plaats: Gasterij de Toren, Benedeneind Zuidzijde 283A, 3405 CK, Benschop.
Datum: zondag 11 november van 13.00 tot 17.00 uur.
Programma:
- Basisuitleg over het wijnmaken (methode vinoise).
- Doornemen van het basispakket.
- Uitdelen van de eerste benodigde attributen
- Het is sleedoorntijd dus maken we daar wijn van. We gaan bessen ritsen en verwerken.
- Proeven van een Chateau Berger sleedoornwijn van vorig jaar en een andere wijn van Chateau Berger, dit om een indruk te krijgen van wat het eindresultaat kan worden en hoe groot het verschil is tussen de wijnen onderling.
- Uitleg van wat er thuis nog moet gebeuren om tot een goed resultaat te komen.
- Per email kunnen er naderhand altijd vragen gesteld worden.
- Demonstratie alcoholmeting.
- Inhoud van het basispakket: receptuur, witte plastic emmer, afdekdoek met elastiek, hevelslang, trechter, suiker, gist en gistvoeding (zeer speciale gist), notitieblok voor de verdere gang van zake met de wijn, gistingsfles, kap en waterslot, houten stamper en roerlepel
Kosten incl. basispakket € 85,-
Verdere benodigdheden zijn ter plaatse aanwezig.
U kunt zich aanmelden via www.chateauberger.nl
De cursus zou oorspronkelijk gegeven worden op 23 september maar is bij gebrek aan aanmeldingen toen gecanceld.