Bijzonder diner met eten uit de natuur

Fiddleheads

Is het gras groener aan de overkant? Jazeker! Als je maar de juiste ingrediënten plukt.

Overal waar je in Nederland de “natuur” intrekt staan borden dat je niet van het pad af mag. Een echte wildplukker trekt zich daar weinig van aan. Hij is op zoek naar de bijzondere niet alledaagse smaken en die vindt je niet op de gebaande wegen.

Maak in dit avontuurlijke diner kennis met dennentopjesgelei en ingemaakte voorjaarspronkridderzwammen, acaciastroop en ingemaakte fiddleheads  (de nog niet ontrolde bladeren van de struisvaren). En nog veel meer bijzondere wildpluk ingrediënten!

Op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli wordt dit diner gehouden.

Start diner om 17.00 uur op de Amberboomstede 15 in Diemen. Kosten € 49,50 inclusief alcoholische en non-alcoholische (wildpluk)dranken.

Wil je over mijn schouder meekijken hoe ik de gerechten maak? Ik heb plaats voor twee personen die ik de fijne kneepjes van de bereiding laat zien, terwijl we er lustig op los koken.

Mis het niet!

Met vriendelijke groet,

Roel van Kollem.

Aanmelden en informatie: info@oogstenzonderzaaien.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteit, Diner, Ongecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Een reactie op Bijzonder diner met eten uit de natuur

  1. Roel schreef:

    Menu Wildplukdiner 7 en 8 juli 2018

    Welkomstdrank
    Vlierbloesem scroppino of waterkefir (non-alcoholisch)

    Amuses
    Gekarameliseerde flespompoen met larix gelei (dennentopjes) en kaas
    Fiddleheads geserveerd op komkommer
    Bruchetta met ingelegd ganzenei en zee egel mayonaisse
    Aardappeltosti met worst met berenklauwzaadjes
    Ingemaakte voorjaarspronkridderzwam
    Tomaat met hertshoornweegbreezaadlijsten en gefermenteerde knoflook

    Hoofdgerecht
    Everzwijnbout gestoofd met kornoeljes
    Burdock (gekweekte kliswortel), teuniswortel en flespompoen uit de oven
    Gesauteerde jonge berenklauwbladeren
    Groene salade met zoetzure rozenblaadjes
    Kweeperenchutney

    Nagerecht
    Hangop met frambozen en acaciastroop

    Epiloog
    Groene walnoten bonbons met gekonfijte Sevilla-sinaasappels
    Koffie of thee
    Digestief: Artisjokbitter of mispellikeur

    Dranken
    Vlierbloesemchampagne, witte wijn, rode wijn, duindoorn-appelsiroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *