Zeewier is een bijzonder organisme, het is geen plant maar ook geen dier. Er zit een schakering aan voedingstoffen in die essentieel voor ons zijn. Het zit van NATURE bomvol eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en antioxidanten. Het is het meest duurzame gewas. Eenvoudigweg omdat het kweken van zeewier bijna geen schade aan het milieu toebrengt. Er is geen kunstmest nodig en er hoeven geen gebieden in zee ontgonnen te worden. Het groeit snel en weelderig. Veel landen kunnen hun eigen zeewier boerderij opzetten en beheren en daarmee alle bewoners van een rijke voeding en met name een goede eiwitbron voorzien.
En het is lekker. Tekst Agnes van Dijk.
-
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Links
- Bosbaas Edwin Cornelissen
- Bushcraft Weekend
- Casa Foresta
- Christine Roelofs
- De Brede Moestuin
- De dansende boom
- De Wildplukwijzer
- Elsje Bruijnesteijn
- Francois Couplan
- In de vrije natuur
- IVN Natuur- en milieueducatie
- Keuken van het ongewenste dier
- La Cuisine sauvage et Herbier de plantes
- Mark Janssen
- Michiel Bussink
- natureman
- Natuurkok
- paddenstoelen zoeken en kookcursussen
- pluk de stad
- Puur-aroma
- QVIST Outdoor Cooking
- Restaurant Pronckheer
- restaurant Vieux Sinzig
- site van Laurette van Slobbe
- site van Sacha Kleinen
- waarneming.nl
- Wies Teepe
- Wildernisvlees
- Wilderpad
- Wildman Steve Brill
- Wildplukken.nl
Archieven
- april 2021
- februari 2021
- juli 2020
- november 2019
- juli 2018
- mei 2018
- februari 2018
- maart 2017
- mei 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- november 2015
- mei 2015
- april 2015
- februari 2015
- januari 2015
- juli 2014
- januari 2014
- november 2013
- september 2013
- juli 2013
- mei 2013
- april 2013
- maart 2013
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- juli 2012
- mei 2012
- maart 2012
- februari 2012
- januari 2012
- oktober 2011
- september 2011
- augustus 2011
- juli 2011
- juni 2011
- mei 2011
- april 2011
- maart 2011
- februari 2011
- september 2010
- augustus 2010
- juli 2010
- november 2009
- mei 2008
- juni 2007
- mei 2007
- september 2006
- juni 2006
- november 2005
- mei 2005
- april 2005
- augustus 2004
- oktober 2003
Categorieën
Recente reacties
- Roel op Zoutminnende planten
- H.K.Visser op Zoutminnende planten
- Corien op Kornoelje
- Johan De Beer op Recept Muskusrat
- Dini op Eetbare Natuur
Meta
Gister op Texel gekookt met allerlei soorten zeewier en zeesla, varierend van schoenzool consistentie tot doorzichtig groen zilt. Prachtig voor presentatie en subtiele zilte smaakmakers. Nu op het wad kijken wat ik kan met de zeesla die groen voorbijdrijft.
Ha, klinkt goed wild!! Die schoenschool was waarschijnlijk een kombu breton. Deze is leerachtig. Super voor bouillon en stoofpotten.
Ha, klinkt goed wild!!! Die schoenschool was waarschijnlijk een Kombu Breton.
Super voor bouillon en stoofpotten.
Ik ben erg voor het eten van meer zeewier omdat het hele goede voordelen heeft voor de menselijke gezondheid, maar ik wil pleiten voor verantwoorde manier van het verbouwen en oogsten hiervan.
Ik weet niet in hoeverre links werken op deze site dus ik wil u op de documentaire Ban seaweed harvesting (Stopp taretråling) op youtube wijzen.
Dit gaat over het gebrek aan goede overheidsrichtlijnen in Noorwegen en de gevolgen die het heeft voor onze Noordzee.
http://youtu.be/XYB3QY9XtHU
Dank u wel voor de link. De kwaliteiten van zeewier zijn ontdekt en dat werkt helaas massa productie in de hand.
Ook hier in de Noordzee wordt onderzoek gedaan naar grootschalige kweek en machinale oogst technieken. Lees het volgende artikel : http://bit.ly/Lu3aWM