Zeewier, het eten van de toekomst?

Zeewier is een bijzonder organisme, het is geen plant maar ook geen dier. Er zit een schakering aan voedingstoffen in die essentieel voor ons zijn. Het zit van NATURE bomvol eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en antioxidanten. Het is het meest duurzame gewas. Eenvoudigweg omdat het kweken van zeewier bijna geen schade aan het milieu toebrengt. Er is geen kunstmest nodig en er hoeven geen gebieden in zee ontgonnen te worden. Het groeit snel en weelderig. Veel landen kunnen hun eigen zeewier boerderij opzetten en beheren en daarmee alle bewoners van een rijke voeding en met name een goede eiwitbron voorzien.
En het is lekker. Tekst Agnes van Dijk.

Dit bericht is geplaatst in Ongecategoriseerd. Bookmark de permalink.

5 reacties op Zeewier, het eten van de toekomst?

 1. Mimi Eelman schreef:

  Gister op Texel gekookt met allerlei soorten zeewier en zeesla, varierend van schoenzool consistentie tot doorzichtig groen zilt. Prachtig voor presentatie en subtiele zilte smaakmakers. Nu op het wad kijken wat ik kan met de zeesla die groen voorbijdrijft.

 2. Agnes van Dijk schreef:

  Ha, klinkt goed wild!! Die schoenschool was waarschijnlijk een kombu breton. Deze is leerachtig. Super voor bouillon en stoofpotten.

 3. Agnes van Dijk schreef:

  Ha, klinkt goed wild!!! Die schoenschool was waarschijnlijk een Kombu Breton.
  Super voor bouillon en stoofpotten.

 4. Barbara Frohn schreef:

  Ik ben erg voor het eten van meer zeewier omdat het hele goede voordelen heeft voor de menselijke gezondheid, maar ik wil pleiten voor verantwoorde manier van het verbouwen en oogsten hiervan.
  Ik weet niet in hoeverre links werken op deze site dus ik wil u op de documentaire Ban seaweed harvesting (Stopp taretråling) op youtube wijzen.
  Dit gaat over het gebrek aan goede overheidsrichtlijnen in Noorwegen en de gevolgen die het heeft voor onze Noordzee.
  http://youtu.be/XYB3QY9XtHU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *