Hoofdpagina

Uit Wildpluk wiki
Versie door OZZ (overleg | bijdragen) op 8 mrt 2016 om 11:52
Ga naar: navigatie, zoeken


Brandnetelsoep.jpg

Uitgelicht: Brandnetel

Een echte klassieker op het gebied van wildoogst. Bijna iedereen heeft wel gehoord van brandnetelsoep en bij de supermarkt wordt brandnetelkaas verkocht. Je zou kunnen zeggen dat de plant heel gewoontjes is want overal te vinden. Dat neemt niet weg dat de bladeren overheerlijk zijn en daarom tot de top-10 van deze maand behoren.

> meer over Brandnetel <


Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik altijd een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!