Hoofdpagina

Uit Wildpluk wiki
Versie door OZZ (overleg | bijdragen) op 2 mrt 2017 om 12:30
Ga naar: navigatie, zoeken


jonge scheuten van de adelaarsvaren, de zgn. "fiddle heads"

Uitgelicht: Fiddleheads

Fiddleheads, de nog niet ontrolde scheuten van bepaalde varens, heeft altijd tot mijn verbeelding gespeeld. Ik heb ze nog nooit gegeten en hoop ze dit jaar voor het eerst te eten. Let er op dat ze nog keurig zijn opgerold en eet ze snel, want ze zijn beperkt houdbaar. De naam verwijst naar de gekrulde kop van een viool waar ze aan doen denken.> meer over Fiddleheads<


Op deze wildpluk wiki vind je alles over lekker eten uit het wild. Niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar vooral hoe je het lekker klaar kunt maken. Er staan foto's bij om herkenning te vergemakkelijken. Beginners raden we aan om eerst met ervaren oogsters mee te gaan. Gebruik altijd een goed determinatieboek om zeker te weten dat je de juiste plant of paddenstoel hebt. Weet met welke giftige soorten vergissing mogelijk is en hoe de goede soort te onderscheiden is van de niet eetbare soorten. Iedereen, met kennis van zaken, is uitgenodigd om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.

De wildpluk wiki is een initiatief van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Voor meer informatie over de werkgroep of de wildpluk wiki kun je contact opnemen via mail, of volg ons op twitter @wildoogst.

Rechts bovenaan deze pagina vind je een kalender met voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!

Sommige soorten staan op een lijst van bedreigde soorten, de zogeheten 'Rode lijsten'. Voor meer informatie over de Rode lijsten verwijzen wij naar ons artikel op de homepage: Rode Lijst Hier een link waar je kan checken of een bepaalde soort op een Rode lijst staat: Rode lijsten van soorten

pluktips januari


> meer januari <