Zuring

Uit Wildpluk wiki
Versie door OZZ (overleg | bijdragen) op 31 mrt 2016 om 20:43
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
Veldzuring

Recepten

Een traditionele toepassing van veldzuring (ook wel zurkel genoemd in het vlaams/zeeuws)

Paling in 't groen

voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 1 kg paling
  • 3 sjalotjes
  • 2 glazen witte wijn
  • 200 gram zuring
  • 200 gram zevenblad (of spinazie)
  • 200 gram kervel
  • 100 gram waterkers
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse thijm
  • 2 blaadjes salie
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • peper & zout


Was de zuring samen met de andere bladgroenten en snij ze fijn. Snipper de sjalotjes en zet ze in een pan met ruim boter aan. Snij de paling in moten en bak deze in de boter met sjalotjes. Blus de sjalotjes en paling met witte wijn en voeg de gesneden bladgroenten toe. Hak de knoflookteen fijn en voeg toe, samen met het laurierblad, de thijm en salie. Laat het geheel 10-15 minuten stoven (tot de paling beetgaar is) en breng op smaak met peper en zout.