Kastanjeboleet: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 1: | Regel 1: | ||
[[Bestand:Kastanjeboleet1.jpg|thumb|300px|right]]Een prima consumptiepaddenstoel. | [[Bestand:Kastanjeboleet1.jpg|thumb|300px|right]]Een prima consumptiepaddenstoel. | ||
==Culinair en oogstadvies== | ==Culinair en oogstadvies== | ||
Bakken in boter of olie met knoflook en peterselie, op het laatst toevoegen aan een stoofgerecht | Bakken in boter of olie met ui, knoflook, wat thijm en peterselie, op het laatst toevoegen aan een stoofgerecht en drogen of inmaken, het kan allemaal. De stelen zijn (bij oudere exemplaren) bij de voet wat houterig en kunnen beter in het bos achtergelaten worden zodat andere organismen zich er te goed aan kunnen doen. Deze zwammen zijn gevoelig voor wormen. Kijk daarom voor je ze plukt of het nog wel waard is om ze te oogsten. Laat oudere en zachte exemplaren staan. | ||
'''Verzamelen: augustus-november''' | '''Verzamelen: augustus-november''' |
Versie van 12 nov 2020 10:42
Een prima consumptiepaddenstoel.
Culinair en oogstadvies
Bakken in boter of olie met ui, knoflook, wat thijm en peterselie, op het laatst toevoegen aan een stoofgerecht en drogen of inmaken, het kan allemaal. De stelen zijn (bij oudere exemplaren) bij de voet wat houterig en kunnen beter in het bos achtergelaten worden zodat andere organismen zich er te goed aan kunnen doen. Deze zwammen zijn gevoelig voor wormen. Kijk daarom voor je ze plukt of het nog wel waard is om ze te oogsten. Laat oudere en zachte exemplaren staan.
Verzamelen: augustus-november