Kleine pimpernel: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 1: | Regel 1: | ||
Wetenschappelijke naam: Sanguisorba minor subsp. minor (Poterium sanguisorba). Wordt ook wel Klein sorbenkruid genoemd. Maar, en hier begint de verwarring, de Kleine bevernel, Pimpinella saxifraga, ook eetbaar, wordt ook zo genoemd. | |||
Deze pagina bevat nog te weinig tekst, help ons door dit artikel compleet te maken! | Deze pagina bevat nog te weinig tekst, help ons door dit artikel compleet te maken! | ||
Versie van 2 mrt 2017 10:20
Wetenschappelijke naam: Sanguisorba minor subsp. minor (Poterium sanguisorba). Wordt ook wel Klein sorbenkruid genoemd. Maar, en hier begint de verwarring, de Kleine bevernel, Pimpinella saxifraga, ook eetbaar, wordt ook zo genoemd.
Deze pagina bevat nog te weinig tekst, help ons door dit artikel compleet te maken!
De mooie gezaagde blaadjes hebben een licht komkommerachtige geur en smaak, met een bittere ondertoon. Lekker in salades en fijngesneden in sauzen op mayonaissebasis of in vinaigrettes en kruidenazijn. Probeer ook eens als smaakvolle garnering van zomerse drankjes.
- Jong blad > Salade, soep en sauzen
Verzamelen: maart-mei