Zuring: verschil tussen versies
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|300px|Veldzuring ==Recepten == ===Paling in 't groen=== Een traditionele toepassing van zuring (ook wel zurkel genoemd in het vla...') |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 3: | Regel 3: | ||
==Recepten == | ==Recepten == | ||
Een traditionele toepassing van veldzuring (ook wel zurkel genoemd in het vlaams/zeeuws) | |||
Een traditionele toepassing van | |||
<br /> | <br /> | ||
===Paling in 't groen=== | |||
''voor 4 personen'' | ''voor 4 personen'' | ||
'''Ingrediënten:''' | '''Ingrediënten:''' | ||
* 1 kg paling | * 1 kg paling | ||
* 3 sjalotjes | * 3 sjalotjes | ||
Regel 23: | Regel 25: | ||
* boter | * boter | ||
* peper & zout | * peper & zout | ||
Was de zuring samen met de andere bladgroenten en snij ze fijn. Snipper de sjalotjes en zet ze in een pan met ruim boter aan. Snij de paling in moten en bak deze in de boter met sjalotjes. Blus de sjalotjes en paling met witte wijn en voeg de gesneden bladgroenten toe. Hak de knoflookteen fijn en voeg toe, samen met het laurierblad, de thijm en salie. Laat het geheel 10-15 minuten stoven (tot de paling beetgaar is) en breng op smaak met peper en zout. | Was de zuring samen met de andere bladgroenten en snij ze fijn. Snipper de sjalotjes en zet ze in een pan met ruim boter aan. Snij de paling in moten en bak deze in de boter met sjalotjes. Blus de sjalotjes en paling met witte wijn en voeg de gesneden bladgroenten toe. Hak de knoflookteen fijn en voeg toe, samen met het laurierblad, de thijm en salie. Laat het geheel 10-15 minuten stoven (tot de paling beetgaar is) en breng op smaak met peper en zout. |
Versie van 31 mrt 2016 20:43
Recepten
Een traditionele toepassing van veldzuring (ook wel zurkel genoemd in het vlaams/zeeuws)
Paling in 't groen
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kg paling
- 3 sjalotjes
- 2 glazen witte wijn
- 200 gram zuring
- 200 gram zevenblad (of spinazie)
- 200 gram kervel
- 100 gram waterkers
- 1 laurierblad
- 1 takje verse thijm
- 2 blaadjes salie
- 1 knoflookteen
- boter
- peper & zout
Was de zuring samen met de andere bladgroenten en snij ze fijn. Snipper de sjalotjes en zet ze in een pan met ruim boter aan. Snij de paling in moten en bak deze in de boter met sjalotjes. Blus de sjalotjes en paling met witte wijn en voeg de gesneden bladgroenten toe. Hak de knoflookteen fijn en voeg toe, samen met het laurierblad, de thijm en salie. Laat het geheel 10-15 minuten stoven (tot de paling beetgaar is) en breng op smaak met peper en zout.