Kleine bevernel: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten! *Blad > Blad > Sn, Sa, Br (kruidenboter) (Niet te veel van eten (irritatie van de nieren)) '''...')
 
 
(4 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten!
+
Wetenschappelijke naam: Pimpinella saxifraga. Ook wel Klein sorbenkruid genoemd, [[Kleine pimpernel|> zie Kleine pimpernel<]].
 +
 
 +
 
 +
De plant kan in het wild verward worden met de Grote bevernel maar die heeft dezelfde eigenschappen dus geeft dat niet.
 +
 
 +
 
 +
"De bladeren hebben een iets zoete, hete en scherpe smaak, die wat aan komkommer doet denken." Citaat uit Eetbare planten door Dagmar Lánská, ISBN 9058410463
 +
 
 +
 
 +
De wortels worden in de kruidengeneeskunde gebruikt.
 +
 
 +
 
 +
Blad > Soep, salade, sauzen en op brood (kruidenboter) (Niet te veel van eten (irritatie van de nieren))
 +
 
  
*Blad > Blad > Sn, Sa, Br (kruidenboter) (Niet te veel van eten (irritatie van de nieren))
 
 
'''Verzamelen: april-mei'''
 
'''Verzamelen: april-mei'''
 +
  
 
[[Categorie:April]]
 
[[Categorie:April]]
 
[[Categorie:Mei]]
 
[[Categorie:Mei]]

Huidige versie van 2 mrt 2017 om 11:02

Wetenschappelijke naam: Pimpinella saxifraga. Ook wel Klein sorbenkruid genoemd, > zie Kleine pimpernel<.


De plant kan in het wild verward worden met de Grote bevernel maar die heeft dezelfde eigenschappen dus geeft dat niet.


"De bladeren hebben een iets zoete, hete en scherpe smaak, die wat aan komkommer doet denken." Citaat uit Eetbare planten door Dagmar Lánská, ISBN 9058410463


De wortels worden in de kruidengeneeskunde gebruikt.


Blad > Soep, salade, sauzen en op brood (kruidenboter) (Niet te veel van eten (irritatie van de nieren))


Verzamelen: april-mei