Grote sponszwam: verschil tussen versies
Regel 21: | Regel 21: | ||
* 30 gram koude boter | * 30 gram koude boter | ||
− | Voor het beste resultaat zout men het vlees | + | Voor het beste resultaat zout men het vlees voor het bakken. Verhit uw pan tot een druppel water er op blijft dansen. Vet uw vlees in, niet de pan, en schroei mooi bruin aan beide zijden. Laat het vlees rusten in een voorverwarmde oven van 60 graden. Bak in de pan de ui en de sponszwam en blus af met een klein beetje water om de hitte in uw pan terug te brengen naar licht bakkend. Wacht tot de ui glazig is en de sponszwam aan de randen zacht begint te worden voor u de knoflook, peper en extra zout toevoegt. laat dit een krappe minuut warm worden voor u het vuur uitzet en de jus bind onder voortdurend roeren met de in blokjes gesneden koude boter. Strooi er peterselie over. |
Recept Annefriele | Recept Annefriele |
Huidige versie van 12 nov 2020 om 12:25
Recept
Zoals vermeld is deze zwam uitermate geschikt om te koken en is daarom erg goed te gebruiken in (wild)stoofschotels maar nog beter bij gebraden vlees.
Vlees met sponszwam jus
Men bereid het vlees zoals uw ritueel dit gebied maar bij voorkeur mooi rozé.
Ingrediënten:
- 180 gram biefstuk
- zout
- een goede hand (schone!) sponszwam
- een halve gesnipperde ui
- een teen geperste knoflook
- peper, zout
- 30 gram koude boter
Voor het beste resultaat zout men het vlees voor het bakken. Verhit uw pan tot een druppel water er op blijft dansen. Vet uw vlees in, niet de pan, en schroei mooi bruin aan beide zijden. Laat het vlees rusten in een voorverwarmde oven van 60 graden. Bak in de pan de ui en de sponszwam en blus af met een klein beetje water om de hitte in uw pan terug te brengen naar licht bakkend. Wacht tot de ui glazig is en de sponszwam aan de randen zacht begint te worden voor u de knoflook, peper en extra zout toevoegt. laat dit een krappe minuut warm worden voor u het vuur uitzet en de jus bind onder voortdurend roeren met de in blokjes gesneden koude boter. Strooi er peterselie over.
Recept Annefriele
Verzamelen: augustus-december