Biefstukzwam
Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten!
Verzamelen: juli-november
waar te vinden : groeit vooral op eiken en kastanje bomen.
seizoen : vanaf september tot en met eind november.
gebruik: je kunt deze paddestoel bakken , roken , indunne plakken drogen of inmaken. ! het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen !
kenmerken.
- zwam uit de familie fistulinaceae - zwam met buisje onder de hoed - steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen. - soms dakpansgewijze opbouw. - de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein. - de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood. - de buisjes verkleuren bij kneuzing. - de buisjes zijn wit / crème achtig. - het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees. - de geur is licht en fris zurig. - kan enkele kilo's zwaar worden. - de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog.