Biefstukzwam

Uit Wildpluk wiki
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.

Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten!


Verzamelen: juli-november


waar te vinden : groeit vooral op eiken en kastanje bomen.

seizoen : vanaf september tot en met eind november.

gebruik: je kunt deze paddestoel bakken , roken , indunne plakken drogen of inmaken. ! het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen !

kenmerken.

- zwam uit de familie fistulinaceae - zwam met buisje onder de hoed - steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen. - soms dakpansgewijze opbouw. - de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein. - de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood. - de buisjes verkleuren bij kneuzing. - de buisjes zijn wit / crème achtig. - het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees. - de geur is licht en fris zurig. - kan enkele kilo's zwaar worden. - de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog.

 alstu ! :P