Gele kornoelje

Uit Wildpluk wiki
Versie door Roel (overleg | bijdragen) op 11 aug 2012 om 10:27
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
foto Roel van Kollem

Recept

Ingemaakte kornoeljes

  • 1 kg vruchten (selecteer de niet zo rijpe nog stevige kornoeljes)
  • 1 l water
  • 1 bosje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnageltje
  • 350 á 400 g zeezout
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in strips gesneden
  • 4 teentjes knoflook, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 20 g muurpeper (Sedum acre is de botanische naam) of zwarte peper of paradijskorrels (verkrijgbaar bij Jacob Hooy)
  • 1/4 l olijfolie

Kruiden, zout en water opkoken en laten afkoelen. Kornoeljes in een hoge pot doen en de kruidenpekel erop gieten. Pot afdekken met een bord (ik heb gewoon een wekpot genomen). 3 maanden laten staan. Heb je geen 3 maanden probeer dan de pekel, afhankelijk van de tijd die je hebt, er heet of warm op te gieten.

Kornoeljes afgieten en goed laten afdruipen. 1 dag laten drogen. Kornoeljes met rode peper, knoflook en muurpeper verdelen over potjes met schroefdeksel, met de olijolie bedekken en in de koelkast bewaren.


Zoek of meld kornoeljes bij jou in de buurt op wildplukwijzer.nl!