Biefstukzwam: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 3: | Regel 3: | ||
'''Verzamelen: juli-november''' | '''Verzamelen: juli-november''' | ||
waar te vinden : groeit vooral op eiken en kastanje bomen. | |||
seizoen : vanaf september tot en met eind november. | |||
gebruik: je kunt deze paddestoel bakken , roken , indunne plakken drogen of inmaken. | |||
! het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen ! | |||
kenmerken. | |||
- zwam uit de familie fistulinaceae | |||
- zwam met buisje onder de hoed | |||
- steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen. | |||
- soms dakpansgewijze opbouw. | |||
- de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein. | |||
- de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood. | |||
- de buisjes verkleuren bij kneuzing. | |||
- de buisjes zijn wit / crème achtig. | |||
- het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees. | |||
- de geur is licht en fris zurig. | |||
- kan enkele kilo's zwaar worden. | |||
- de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog. | |||
alstu ! :P | |||
[[categorie:Juli]] | [[categorie:Juli]] |
Versie van 29 sep 2015 18:13
Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten!
Verzamelen: juli-november
waar te vinden : groeit vooral op eiken en kastanje bomen.
seizoen : vanaf september tot en met eind november.
gebruik: je kunt deze paddestoel bakken , roken , indunne plakken drogen of inmaken. ! het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen !
kenmerken.
- zwam uit de familie fistulinaceae - zwam met buisje onder de hoed - steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen. - soms dakpansgewijze opbouw. - de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein. - de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood. - de buisjes verkleuren bij kneuzing. - de buisjes zijn wit / crème achtig. - het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees. - de geur is licht en fris zurig. - kan enkele kilo's zwaar worden. - de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog.
alstu ! :P