Groot kaasjeskruid: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 1: | Regel 1: | ||
[[Bestand:Malva.JPG|thumb|200px]]Deze pagina bevat nog geen botanische kennis, help ons door dit artikel te starten! | [[Bestand:Malva.JPG|thumb|200px|Foto Sonia Battjes]]Deze pagina bevat nog geen botanische kennis, help ons door dit artikel te starten! | ||
'''Recept van Roger Philips:''' | '''Recept van Roger Philips:''' |
Versie van 25 jul 2012 08:57
Deze pagina bevat nog geen botanische kennis, help ons door dit artikel te starten!
Recept van Roger Philips: Onze inheemse Malva lijkt heel erg qua structuur en smaak op de melokhia (Carhorus olitorius L.) die in Egypte groeit, waar zij er Melokhia soep van maken, daar een alledaags gerecht.
Malva Melokhia soep
- 1 1/2 liter kippenbouillon
- 750 g jonge bladeren van groot kaasjeskruid, gewassen en zeer fijngesneden
- 2 eetl olijfolie
- 3 teentjes knoflook, uit de knijper
- 1 eetl korianderpoeder
- een flink mespuntje cayenne
- zout
Breng de bouillon aan de kook en laat de fijngesneden blaadjes daar 10 minuten zachtjes in trekken. Bak de knoflookteentjes in een klein koekenpannetje met de olie en wat zout tot ze beginnen te kleuren. Voeg de koriander en cayenne toe en roer het tot een smeuïge massa. Voeg toe aan de soep en laat 3 minuten trekken. Serveer met lekker volkorenbrood.
Recept van Claudia Roden, A book of Middle Eastern Food bewerkt door Roger Philips. Sonia Battjes attendeerde mij op het recept dat ik, Roel van Kollem, vervolgens heb aangepast, eet smakelijk.
- Blad > Gr, Sn
Verzamelen: april-mei
- Bloem & blad > Si
Verzamelen: juni-oktober