Japanse Kweeappel: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De Japanse kweeappel (Chaenomeles japonica) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Andere benamingen zijn Japanse dwergkwee of sierkwee.
[[Bestand:Japanse kwee appel.jpg|thumb|300px|right]] De Japanse kweeappel (Chaenomeles japonica) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Andere benamingen zijn Japanse dwergkwee of sierkwee.


Japanse kweeappel is zuurder dan kweepeer en heel aromatisch. Ik heb een recept uitgeprobeerd met mispels. Die zijn juist zoet en een beetje wee van smaak. Het bleek een gouden greep.
Japanse kweeappel is zuurder dan kweepeer en heel aromatisch. Ik heb een recept uitgeprobeerd met mispels. Die zijn juist zoet en een beetje wee van smaak. Het bleek een gouden greep.
Regel 8: Regel 8:
* 150 gr. suiker
* 150 gr. suiker


Zet 350 gr. appeltjes met weinig water op. Ze moeten net niet onderstaan. Kook heel zachtjes tot ze zacht zijn en doe ze door een niet te fijne zeef. Wat in de zeef overblijft zet je nog 1 keer op met weinig water en druk je ook weer door de zeef. Doe hetzelfde met de mispels. Meng de beide moesen en voeg de suiker toe. Kook tot de suiker helemaal is opgelost.
[[Bestand:Japanse kweeappel bloem.jpg|thumb|300px|right|In het voorjaar bloei de plant met prachtige rode bloemen]]Zet 350 gr. appeltjes met weinig water op. Ze moeten net niet onderstaan. Kook heel zachtjes tot ze zacht zijn en doe ze door een niet te fijne zeef. Wat in de zeef overblijft zet je nog 1 keer op met weinig water en druk je ook weer door de zeef. Doe hetzelfde met de mispels. Meng de beide moesen en voeg de suiker toe. Kook tot de suiker helemaal is opgelost.


Recept van Roel van Kollem.
Recept van Roel van Kollem.


[[categorie:November]]
[[categorie:November]]

Versie van 11 nov 2020 10:03

De Japanse kweeappel (Chaenomeles japonica) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Andere benamingen zijn Japanse dwergkwee of sierkwee.

Japanse kweeappel is zuurder dan kweepeer en heel aromatisch. Ik heb een recept uitgeprobeerd met mispels. Die zijn juist zoet en een beetje wee van smaak. Het bleek een gouden greep.

Recept

  • 350 gr. Japanse kweeappelmoes
  • 350 gr. mispelmoes
  • 150 gr. suiker
In het voorjaar bloei de plant met prachtige rode bloemen

Zet 350 gr. appeltjes met weinig water op. Ze moeten net niet onderstaan. Kook heel zachtjes tot ze zacht zijn en doe ze door een niet te fijne zeef. Wat in de zeef overblijft zet je nog 1 keer op met weinig water en druk je ook weer door de zeef. Doe hetzelfde met de mispels. Meng de beide moesen en voeg de suiker toe. Kook tot de suiker helemaal is opgelost.

Recept van Roel van Kollem.