Blauwplaatstropharia: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 1: | Regel 1: | ||
[[Bestand:Blauwplaatstropharia.jpg|thumb|300px|right|]] | [[Bestand:Blauwplaatstropharia.jpg|thumb|300px|right|]]Latijnse naam: Stropharia rugosoannulata. | ||
==Recept== | |||
'''Verzamelen: | ''Rösti met stropharia'' voor 4 personen | ||
* 600 g stropharia | |||
* 6 eetl. olijfolie | |||
* 2 tenen knoflook, fijngesneden | |||
* 2 eetl. fijngesneden bosuitjes | |||
* 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden | |||
* 2 eetl. fijngesneden korianderblad | |||
* zout en peper naar smaak | |||
Voor de röstibakjes: | |||
* 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en geraspt | |||
* 50 g verse gemberwortel, in fijne julienne gesneden | |||
* 1 grote ui, fijngesneden | |||
* 2 eieren | |||
* 2 eetl. bloem | |||
* plantaardige olie om in te bakken | |||
* 2 eetl. citroensap | |||
Maak eerst de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren doormidden. | |||
Schil en rasp de aardappels fijn. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de ui, de kruiden en het ei. Voeg | |||
zoveel bloem toe dat het mengsel samenhang heeft, maar niet te droog is. Verdeel in 4 porties. Verhit een beetje olie in een koekenpan van 20 cm. Schep een portie aardappel in de koekenpan. Druk het mengsel plat, zodat een platte koek ontstaan. Bak op half hoog vuur totdat de onderkant bruin is. Keer de rösti met behulp van een groot bord en bak ook de andere kant bruin en krokant. Houd warm terwijl je de andere drie koeken bakt. | |||
Bak ondertussen in een andere pan de paddenstoelen 5 minuten in de olijfolie. Voeg de knoflook, bosui, chilipeper en de helft van de koriander toe. Schep alles nog enkele minuten om en doe er zout en peper bij. | |||
Sprenkel vlak voor het serveren wat citroensap over de rösti's, schep de paddenstoelen er op en bestrooi met de resterende koriander. | |||
Uit "Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio" | |||
'''Verzamelen: juni-oktober''' | |||
[[categorie:Juni]] | [[categorie:Juni]] | ||
[[categorie:Juli]] | [[categorie:Juli]] |
Versie van 5 nov 2018 19:33
Latijnse naam: Stropharia rugosoannulata.
Recept
Rösti met stropharia voor 4 personen
- 600 g stropharia
- 6 eetl. olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 eetl. fijngesneden bosuitjes
- 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
- 2 eetl. fijngesneden korianderblad
- zout en peper naar smaak
Voor de röstibakjes:
- 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en geraspt
- 50 g verse gemberwortel, in fijne julienne gesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 eieren
- 2 eetl. bloem
- plantaardige olie om in te bakken
- 2 eetl. citroensap
Maak eerst de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren doormidden.
Schil en rasp de aardappels fijn. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de ui, de kruiden en het ei. Voeg zoveel bloem toe dat het mengsel samenhang heeft, maar niet te droog is. Verdeel in 4 porties. Verhit een beetje olie in een koekenpan van 20 cm. Schep een portie aardappel in de koekenpan. Druk het mengsel plat, zodat een platte koek ontstaan. Bak op half hoog vuur totdat de onderkant bruin is. Keer de rösti met behulp van een groot bord en bak ook de andere kant bruin en krokant. Houd warm terwijl je de andere drie koeken bakt.
Bak ondertussen in een andere pan de paddenstoelen 5 minuten in de olijfolie. Voeg de knoflook, bosui, chilipeper en de helft van de koriander toe. Schep alles nog enkele minuten om en doe er zout en peper bij.
Sprenkel vlak voor het serveren wat citroensap over de rösti's, schep de paddenstoelen er op en bestrooi met de resterende koriander.
Uit "Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio"
Verzamelen: juni-oktober