Berkenboleet: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 4: | Regel 4: | ||
Ze zijn vers minder uitgesproken en lekker van smaak dan Eekhoorntjesbrood en Kastanjeboleet. Gedroogd komt de smaak sterker naar voren en dat is naar mijn mening de beste manier om ze te verwerken. Dat geldt overigens voor het hele geslacht Leccinum. | Ze zijn vers minder uitgesproken en lekker van smaak dan Eekhoorntjesbrood en Kastanjeboleet. Gedroogd komt de smaak sterker naar voren en dat is naar mijn mening de beste manier om ze te verwerken. Dat geldt overigens voor het hele geslacht Leccinum. | ||
Voor algemene informatie over de diverse soorten boleten kun je kijken op | Voor algemene informatie over de diverse soorten boleten kun je kijken op [[Boleten|> Boleten <]] | ||
[[Bestand:Bonte berkenboleet.jpg|thumb|300px|right|Bonte berkenboleet]] | [[Bestand:Bonte berkenboleet.jpg|thumb|300px|right|Bonte berkenboleet]] |
Versie van 14 dec 2017 16:08
Er zijn diverse soorten berkenboleet: De gewone en de bonte zijn de meest voorkomende. Ze behoren tot het geslacht Leccinium en is onderdeel van de familie Boletaceae. Een buisjes paddenstoel dus.
Culinair
Ze zijn vers minder uitgesproken en lekker van smaak dan Eekhoorntjesbrood en Kastanjeboleet. Gedroogd komt de smaak sterker naar voren en dat is naar mijn mening de beste manier om ze te verwerken. Dat geldt overigens voor het hele geslacht Leccinum.
Voor algemene informatie over de diverse soorten boleten kun je kijken op > Boleten <
Verzamelen: juni-november