Biefstukzwam: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 22: | Regel 22: | ||
Je kunt deze paddestoel bakken , roken , in dunne plakken drogen of inmaken. | Je kunt deze paddestoel bakken , roken , in dunne plakken drogen of inmaken. | ||
! | |||
! Het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen ! | |||
Versie van 4 feb 2016 14:05
Kenmerken
- zwam uit de familie fistulinaceae
- zwam met buisje onder de hoed
- steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen.
- soms dakpansgewijze opbouw.
- de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein.
- de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood.
- de buisjes verkleuren bij kneuzing.
- de buisjes zijn wit / crème achtig.
- het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees.
- de geur is licht en fris zurig.
- kan enkele kilo's zwaar worden.
- de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog.
Waar te vinden
Groeit vooral op eiken en kastanje bomen.
Gebruik
Je kunt deze paddestoel bakken , roken , in dunne plakken drogen of inmaken.
! Het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen !
Verzamelen: augustus-november