Sleedoorn: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 24: | Regel 24: | ||
'''Verzamelen: mei''' | '''Verzamelen: mei''' | ||
*Vrucht > Jam, Thee, Siroop, | *Vrucht > Jam, Thee, Siroop, Compôte (Niet voor kinderen. Teveel gebruik = giftig) | ||
'''Verzamelen: oktober-november''' | '''Verzamelen: oktober-november''' | ||
Versie van 27 mei 2012 09:06
Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten!
Recept voor Sleedoornwijn
Ingrediënten voor 7 liter:
- 180 g jonge sleedoornblaadjes, geplukt in mei
- 1 liter vodka
- 5 liter rosé of rode wijn
- 700 g poedersuiker
Laat de blaadjes een week in de vodka macereren. Voeg de wijn en suiker toe en laat 21 dagen staan. Doe door een kaasdoek en stop in flessen.
Met dank aan Marianne Fischer.
- Noot: Dit is een werk in ontwikkeling. We zijn benieuwd naar het resultaat.
Zoek of meld een sleedoorn bij jou in de buurt op wildplukwijzer.nl! |
- Bloemen > Thee, Siroop
Verzamelen: maart-april
- Bladeren > Wijn
Verzamelen: mei
- Vrucht > Jam, Thee, Siroop, Compôte (Niet voor kinderen. Teveel gebruik = giftig)
Verzamelen: oktober-november