Berkenboleet: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven) | |||
Regel 1: | Regel 1: | ||
[[Bestand:Berkenboleet.jpg|thumb|300px|right|Gewone berkenboleet]]Er zijn | [[Bestand:Berkenboleet.jpg|thumb|300px|right|Gewone berkenboleet]]Er zijn meerdere soorten berkenboleten: De gewone en de bonte zijn de meest voorkomende. Ze behoren tot het geslacht Leccinium en is onderdeel van de familie Boletaceae. Een buisjes paddenstoel dus. | ||
==Culinair== | ==Culinair== | ||
Regel 5: | Regel 5: | ||
Voor algemene informatie over de diverse soorten boleten kun je kijken op [[Boleten | Voor algemene informatie over de diverse soorten boleten kun je kijken op [[Boleten]] | ||
Huidige versie van 12 nov 2020 om 11:33
Er zijn meerdere soorten berkenboleten: De gewone en de bonte zijn de meest voorkomende. Ze behoren tot het geslacht Leccinium en is onderdeel van de familie Boletaceae. Een buisjes paddenstoel dus.
Culinair
Ze zijn vers minder uitgesproken en lekker van smaak dan Eekhoorntjesbrood en Kastanjeboleet. Gedroogd komt de smaak sterker naar voren en dat is naar mijn mening de beste manier om ze te verwerken. Dat geldt overigens voor het hele geslacht Leccinum.
Voor algemene informatie over de diverse soorten boleten kun je kijken op Boleten
Verzamelen: juni-november