Is het gras groener aan de overkant? Jazeker! Als je maar de juiste ingrediënten plukt.
Overal waar je in Nederland de “natuur” intrekt staan borden dat je niet van het pad af mag. Een echte wildplukker trekt zich daar weinig van aan. Hij is op zoek naar de bijzondere niet alledaagse smaken en die vindt je niet op de gebaande wegen.
Maak in dit avontuurlijke diner kennis met dennentopjesgelei en ingemaakte voorjaarspronkridderzwammen, acaciastroop en ingemaakte fiddleheads (de nog niet ontrolde bladeren van de struisvaren). En nog veel meer bijzondere wildpluk ingrediënten!
Op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli wordt dit diner gehouden.
Start diner om 17.00 uur op de Amberboomstede 15 in Diemen. Kosten € 49,50 inclusief alcoholische en non-alcoholische (wildpluk)dranken.
Wil je over mijn schouder meekijken hoe ik de gerechten maak? Ik heb plaats voor twee personen die ik de fijne kneepjes van de bereiding laat zien, terwijl we er lustig op los koken.
Mis het niet!
Met vriendelijke groet,
Roel van Kollem.
Aanmelden en informatie: [email protected]
Menu Wildplukdiner 7 en 8 juli 2018
Welkomstdrank
Vlierbloesem scroppino of waterkefir (non-alcoholisch)
Amuses
Gekarameliseerde flespompoen met larix gelei (dennentopjes) en kaas
Fiddleheads geserveerd op komkommer
Bruchetta met ingelegd ganzenei en zee egel mayonaisse
Aardappeltosti met worst met berenklauwzaadjes
Ingemaakte voorjaarspronkridderzwam
Tomaat met hertshoornweegbreezaadlijsten en gefermenteerde knoflook
Hoofdgerecht
Everzwijnbout gestoofd met kornoeljes
Burdock (gekweekte kliswortel), teuniswortel en flespompoen uit de oven
Gesauteerde jonge berenklauwbladeren
Groene salade met zoetzure rozenblaadjes
Kweeperenchutney
Nagerecht
Hangop met frambozen en acaciastroop
Epiloog
Groene walnoten bonbons met gekonfijte Sevilla-sinaasappels
Koffie of thee
Digestief: Artisjokbitter of mispellikeur
Dranken
Vlierbloesemchampagne, witte wijn, rode wijn, duindoorn-appelsiroop