Het voorjaar komt er aan. Tijd voor de jonge blaadjes

Bloeiende Japanse duizendknoop

Voor wildplukkers komt er een vruchtbare periode aan. Vanaf maart kun je weer volop genieten van al dat jonge groen dat weer de kop op steekt. Het afgelopen jaar zijn er veel aanvullingen op de Wiki gedaan. Dus daar kun je zien wat er de komende tijd zoal is te oogsten.

Bloem van de kleine pimpernel

Met veel dank voor de inzet van Christine Tamminga van het IVN ’t Gooi die het merendeel van de items heeft geschreven. Ook mede wildplukkers Dieuw van ’t Spijker, Johan Kleijn,  Wies Teepe en Elsje Bruijnesteijn hebben bijgedragen.

Kijk maar eens op de Wiki bij klaproos, het meest recente item. Verder chicorei, groot kaasjeskruid, herderstasje, kalmoes, lepelblad, kleine pimpernel, meelbes, beekpunge, veldsla, mispel, Japanse duizendknoop, teunisbloem, zwartmoeskervel, paarse schijnridderzwam, tamme kastanje, klaver, waterpeper, zuring, viooltje, roos en margriet.

Vroegeekhoorntjesbrood

Er is een verzamelpagina gemaakt voor de boleten.

Ook de komende jaren is er nog wel flink wat werk te verzetten. Wil je meehelpen? Neem contact op met ons via [email protected].  De Wiki is open source dus je kan ook je aanvullingen doen op de Wiki zelf.

Dit bericht is geplaatst in Informatie, Ongecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *