Wildplukweek 22 t/m 29 mei 2016 Slow Food NL

wildplukweekOok dit jaar organiseert Slow Food weer een wildplukweek. Voor activiteiten van de lokale Slow Food afdelingen kijk op www.slowfood.nl.

Voor deze aankondiging heb ik een snelle rondgang langs professionele wildplukkers gedaan en ik stond versteld van de hoeveelheid geplande activiteiten. Hoe anders was dat in 2000 ten tijde van de oprichting van de werkgroep! Toen dreigde de kennis over wildplukken verloren te gaan. In tegenstelling tot de bewoners van de ons omringende landen vonden de meeste Nederlanders eten uit de natuur maar eng. Nu is het een leuke activiteit om op je vrije dag te ondernemen.

Wat kan je zoal doen tijdens de wildplukweek? Voor gedetailleerde informatie kun je naar de links gaan aan de rechterkant van deze pagina.

Hier een korte samenvatting:

 • Edwin Flores van Casa Foresta heeft diverse activiteiten tijdens de week gepland staan. Meest in het oog springend: Wildplukken op sterrenniveau.
 • Ellen Mookhoek van de Brede Moestuin dartelt 22 mei vrolijk door een Amsterdams park met een schare van aandachtige volgelingen en 29 mei geeft zij De wild workshop in de natuurlijke omgeving van Roggebotstaete.
 • De bosbaas Edwin Cornelissen doet 22 mei een wandeling in Rotterdam en 25 mei een wandeling met aansluitend een diner.
 • De natuurkok neemt je 21 mei in de omgeving van Zeist mee de natuur in met aansluitend een lunch.
 • De keuken van het ongewenste dier staat 29 mei op de natuurdag in Brummen.
 • Pluk de stad is 22 en 29 mei actief in Utrecht.
 • Laurette van Slobbe deelt haar kennis op 21 mei in het Hof van Twello in het oosten van het land.
 • Sacha Kleinen biedt aan om 24 uur in de natuur bij Chaam te verblijven van 21 t/m 22 mei en anders kan je 27 mei bij hem terecht in Eindhoven.

En dan nog een activiteit van een wildplukster zonder een vaste link:

Caroline Zeevat geeft op 29 mei een wildplukwandeling door de stadsstuin van het Nieuwe Instituut van Rotterdam met aansluitend een proeverij. Voor meer informatie: http://denieuwetuin.hetnieuweinstituut.nl/activiteiten/ontdek-de-eetbare-stadsnatuur-0

Dit bericht is geplaatst in Informatie. Bookmark de permalink.

3 reacties op Wildplukweek 22 t/m 29 mei 2016 Slow Food NL

 1. Riverkreeftjes vergaren en bereiden in ’t Groene Hart, zilte wildpluk bij IJmuiden, paddenstoelen in Santpoort Noord en wildpluk in en rond duingebied bij Overveen via Slow Food Haarlem. Meld je snel aan! https://goo.gl/OP8Wm4

 2. Ik heb de wildplukwijzer in mijn blog onder de aandacht gebracht, misschien is het ook leuk om de link hier te plaatsen: https://y.is/66Bcm
  Om het te lezen hoef je geen lid te worden, alleen maar de pop-up weg te klikken op het kruisje rechtsboven.

 3. Если пользователь будет искать ваш бренд в поисковой системе, группы в социальных сетях также будут на
  первой странице.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *