Op bezoek bij stichting wAarde

Plukken tijdens wildplukconventie 2015. Foto Liesbeth.

Stichting wAarde is een klein bureau op het gebied van natuur en duurzaamheid dat o.a. in opdracht van overheden adviezen geeft. Ik kwam hen op het spoor door de 2de Nationale Wildpluk Conventie waar het wildplukkers Gilde werd opgericht.

Eind van dit jaar (11 september) wordt de 3de conventie gehouden. Om nader kennis te maken ben ik afgereisd naar Ubbergen waar de stichting kantoor houdt.

 

Thomas van Slobbe in de natuur.

Thomas van Slobbe in de natuur.

Directeur Thomas van Slobbe is een gedreven mens die weet hoe je dingen voor elkaar moet krijgen. Eén van zijn huidige missies is mensen weer terug in de natuur te krijgen. Daar is hij al een tijdje mee bezig. Herinnert u zich nog de berichten over smulbossen? Dat kwam uit zijn koker. Hij zorgde er ook voor dat wildplukken in de van Dale terecht is gekomen en dat Staatsbosbeheer wildplukken voor eigen gebruik oogluikend toestaat. Onder het motto: “Als je mensen weer terug de natuur in wil hebben dan moet je niet beginnen met verboden.” Van die logica wist hij Staatsbosbeheer te overtuigen.

Zelf een wildplukker kent hij de bevrediging van eten uit de natuur. “Wildplukken is een ultieme natuurbeleving, Daarmee kun je de mensen weer terug de natuur in krijgen.” Een man naar mijn hart.

Samen met Landschapsbeheer Nederland heeft hij, drie jaar geleden, een project opgezet, Lekker Landschap. Met subsidie van de Nationale Postcode Loterij zijn overal in het land Food Walks opgezet. Wandelingen die beschrijven wat je onderweg kan plukken en wat daar vervolgens voor lekkers van te maken is. Voor meer informatie: http://www.lekkerlandschap.nl/ en http://www.foodwalks.nl/

Dit bericht is geplaatst in Ongecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Een reactie op Op bezoek bij stichting wAarde

  1. Marianne Martens schreef:

    Dit is echt een kadootje op deze regenachtige, koude herfstdag,19 oktober 2019. Via paradijsvogels.nl kom ik bij jullie op de site en ben als IVN natuurgids natuurlijk direkt laaiend enthousiast en blij dat dit al zo groot is(wist ik niet, oei, oei, oei)Nu krijg ik nieuwsbrieven , hoop ik en houd ik jullie in de gaten!!!!!Super leuk. Dank je wel. Een regendruppelgroet van Marianne uit Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *