Wilde appeltjes in Amsterdam Oost

Op zaterdag 17 en zondag 18 september organiseert Ellen Mookhoek een wildplukwandeling in Amsterdam Oost. Samen met haar ga je kijken naar en proeven van verschillende soorten wilde noten, wilde appeltjes en groene blaadjes die je op de wandeling tegen komt. Ze vertelt over eten uit het wild in het algemeen en over de eetbare planten en vruchten die je tegenkomt in het bijzonder. Smaak, bereidingswijze en waar op te letten bij het determineren en plukken komen aan de orde.

De wandeling duurt 1,5 uur en kost €15,- p.p. en €10,- voor kinderen tot 12 jaar. Wil je mee? Stuur haar dan een email voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Activiteit. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wilde appeltjes in Amsterdam Oost

 1. Karel Zwetsloot schreef:

  Kijk ook naar de Duitse TV met veel meer info op dit gebied. Ons primitieve en bekrompen calimerogedrag tegenover de BRD heeft ons niet alleen in de techniek en economie ver op achterstand gezet.
  De stadsmoestuin, inmiddels op de rand van professionele toepassing, gecombineerd met visteelt midden in Berlijn is 100% CO²-neutraal. Ook schieten ze per jaar in en vooral rond centrum Berlijn ca 3000 wilde zwijnen af.
  De Co² van de vissen wordt “gevoed” aan de groente. Dus geen blazende branders en de visuitwerpselen zijn ook weer mest voor de groente.
  Maar zo is er nog wel meer activiteit daar. De openluchtgroenteteelt zoaals in Amsterdam met en Rotterdam toegepast is moeilijk fijnstofvrij te houden.
  Gecombineerd met visteelt is het makkelijker om op klein oppervlak voldoende rendement te halen.
  MVG:
  Karel Zwetsloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *