Op stap met Ellen Mookhoek

Eten in de winkel kopen? Dat is zo 2010. Deze zomer ga je erop uit om zelf je eten te plukken. Leren hoe je dat aanpakt? Ellen Mookhoek, initiatiefnemer van Tuinboonjemee, De Brede Moestuin en actief OZZ-lid, organiseert een serie plukwandelingen in Amsterdam.

Wildpluk wandelingen
Op zaterdagmiddag 23 juli wandel ik van metrostation Gein het groen van de stad in. Onderweg leer ik je welke wilde planten je kan eten. De nadruk ligt op groene blaadjes en eetbare bloemen. Ik besteed aandacht aan plukken zonder de plant onnodig te beschadigen. In dit seizoen zijn er veel eetbare bloemen. Heel bijzonder, een bloem proeven. De wandeling kost €15,- p.p. en €10,- voor kinderen tot 12 jaar.

Wildplukken met koken
Op dinsdagmiddag 26 juli organiseer ik een wildpluk wandeling gecombineerd met samen koken. Die wandeling vertrekt vanaf het Amstelstation. In deze workshop leer je eetbare bloemen en blaadjes te herkennen en te verwerken tot lekkere gerechtjes. In kookboekwinkel De Sperwer in de Pijp gaan we samen koken. We maken een eenvoudige maaltijd met ingrediënten die we zelf verzameld hebben. Rond 19.00 gaan we aan tafel. Wandelen en koken kost €65,- p.p.

Aanmelden
Zin om mee te doen? Meld je aan voor een van de wandelingen via [email protected]

Dit bericht is geplaatst in Activiteit. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *