Drie keer woordwaarde bij de scrabble; Edwin Florès van Casa Foresta organiseert een vlierbloesemsiroopwedstrijd. Hij was er zelf zo door van slag dat hij het in de eerste instantie spelde als vlierbloesemsapwedstrijd. Dat doet niets af aan het feit dat wij helemaal weg zijn van deze actie! Op twitter werd geklaagd dat vlierbloesemsiroop voor vrouwen is (deze man krabde zich nog eens achter de oren), dus kwam er een extra categorie voor vlierbloesemchampagne. Nu plukken dus!
Edwin schrijft:
Het is nu Mei en de Vlier staat weer in bloei. Deze prachtige struik voorziet ons elk jaar weer van zoveel lekkers. Je kan bijna alles van deze struik eten:
- Bloesem voor Siroop
- Bloesem voor beignets
- Bessen voor diverse bereidingen
- Er groeien eetbare paddenstoelen op als de Judasoor
- etc..
Als Wildplukker maak ik elk jaar een paar flesjes Vlierbloesemsiroop. Maar is mijn Vlierbloesemsiroop nou lekkerder dan andere home made brouwsels van Vlierbloesem? Vast niet, maar ik ben wel benieuwd naar de recepten en smaken van andere brouwers. Of het nu de VlierChampagne of de Vlierbloesemsiroop is, altijd leuk om smaken te delen.
Er zijn dus twee categorieën:
– Vlierbloesemsiroop
– VlierbloesemchampagneIk nodig je dan ook van harte uit om samen met mij te kijken wie van ons nu de lekkerste siroop of champagne maakt.
Maandag 6 juni doen we in Utrecht proeven wie de lekkerste Siroop maakt.
Tijdstip 19.30 Locatie wordt nader bekend gemaakt.
meld je aan op [email protected] onder vermelding van Vlierbloesemsiroopwedstrijd
Mocht je inspiratie nodig hebben, dan hebben wij op onze wiki voor een bijzonder goed recept voor vlierbloesemsiroop staan… Succes!
Bastetkookt won de wedstrijd, en ze heeft haar recept gedeeld op haar website: http://bastetkookt.wordpress.com/2011/06/10/vlierbloesemsiroopwedstrijd/