Plukwandeling met Ria Loohuizen

Op de zondagen 19 en 26 juni organiseert Ria Loohuizen plukwandelingen op Landgoed Oosterhouw in Leens, Groningen. Ria loohuizen is auteur van 7 cultuurhistorische boeken over eten uit het wild, haar twee laatste boeken zijn: Bos op je Bord (Fontaine) en Van Nature (Athenaeum, Boek van de Maand december 2010, Slow Food).

Afhankelijk van hetvoortschrijdende seizoen, de weersomstandigheden en de aanwezigheid van specifieke wilde producten worden de wandelingen gehouden in de tuin van Oosterhouw en op de nabije kwelders van het Groninger hogeland, bekend als gebied waar lamsoor en zeekraal welig tieren.

Het programma ziet er als volgt uit:

12:00 uur – aankomst op Oosterhouw, ontvangst met koffie, thee of andere drank naar wens en een lunch. Tijdens de lunch geeft Ria Loohuizen een inleidende lezing.

14:00 uur – start van de plukwandeling.

16:00 uur – retour Oosterhouw met de oogst, die we gezamenlijk gaan schoonmaken en koken. We stellen een menu samen, dat in het geval van schrale oogst kan worden aangevuld met lokale wilde en/of gekweekte biologische producten

18:00 uur – gezamenlijke maaltijd in de Zeltgarten.

 

Prijs: €74,50

Hierbij is inbegrepen: alle aanvullende ingrediënten voor lunch en diner, een nagerecht en een eerste glas wijn of sap. Na het eerste glas worden de drankjes aangeboden voor 1,50 per glas. Koffie en thee zijn gratis.

Uw gastheren zijn landschapsarchitect Klaas T. Noordhuis en beeldend kunstenaar/ kok/ schrijver Hans Christiaan Klasema. Een routebeschrijving naar Oosterhouw is te vinden op de website. Er is ruime parkeergelegenheid.

Het dichtstbijzijnde NS-station is Winsum. Afhalen van de trein kan geregeld worden.

Aanmeldingen naar [email protected]

Dit bericht is geplaatst in Activiteit. Bookmark de permalink.

3 reacties op Plukwandeling met Ria Loohuizen

 1. Angelika schreef:

  Het was en fantastische dag, zeer de moeite waard. Graag meer!!

 2. Good morning!

  I wrote a post about foraging for my blog

  http://thingstodoinholland.blogspot.nl/2013/04/friday-to-woods.html

  Hopefully one day we will be able to join!

 3. Margriet Kloppers Twigt schreef:

  Beste Ria,
  Ik probeer dit maar eens, wie weet.
  Zou het mogelijk zijn om het boek Kweepeer, mispel en vijg via deze noodweg in handen te krijgen.
  Heel veel dank als u reageert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *