Opper-Guerrilla Gardener komt naar Rotterdam

De Engelse opper-guerrilla gardener Richard Reynolds is op 15 april te gast in Rotterdam. Hij praat om 17.00 uur in het Schieblock over het fenomeen guerrilla gardening, de openbare ruimte en over bottom-up initiatieven. Ook geeft Reynolds tips en trucs aan beginnende guerrilla gardeners.

Guerrilla gardenering is door GroenLinks naar Nederland gehaald. Ook in Rotterdam zijn de guerrilla gardeners regelmatig actief. In stenige straten worden boomcirkels beplant en geveltuintjes aangelegd.

Richard Reynolds is de bedenker van guerrilla gardening en schreef er een boek over. Toen hij in het geheim bloemen begon te planten in de buurt van zijn torenflat in Zuid-Londen, had Richard nog geen idee dat hij onderdeel zou worden van een beweging. Zijn blog over zijn nachtelijke activiteiten werkte echter als een magneet en trok andere ‘guerrilla’s’ over de hele wereld aan.

Reynolds boek On Guerrilla Gardening is een kleurrijke verhandeling over hoe guerrilla gardeners zonder toestemming de publieke ruimte opfleuren. Het boek beschrijft vele voorbeelden; van kleine bloemenperkjes in Montreal en een groene gemeenschappelijke tuin in Berlijn tot lokale duurzame voedselproductie in San Francisco. Het bezoek van Reynolds is onderdeel van de presentatiereeks, waarvoor Premsela internationale auteurs, wetenschappers en ontwerpers uitnodigt om hun werk te bespreken.

Dit bericht is geplaatst in Activiteit. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *