Tuinboon je mee?

Eigenlijk het omgekeerde van wat wij doen: Zaaien zonder oogsten. Tegelijkertijd met een heleboel raakvlakken met onze werkrgoep. Initiatief Tuinboonjemee wil een eetbaar Amsterdam. Dat is het doel van het initiatief Tuinboonjemee. Deze week laten stadsladbouwers met behulp van biologisch tuinboonzaad moestuinen oppoppen op ‘lege plekken’ in de stad. Neem een hap uit de (hoofd)stad.

De initiatiefnemers willen meer aandacht voor ‘eetbaar groen’ in de stad. En ze denken met een van de eerste groenten die na de winter de grond in kan de perfecte ambassadeur in handen te hebben. De robuuste tuinboon kan immers tegen nachtvorst en is aardig idiot proof. En dus ideaal om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om je eigen eten, zelfs binnen de stadsgrenzen, te verbouwen. In elk stadsdeel worden momenteel tuinboonwaardige plekken in kaart gebracht om de door een leverancier van biologische zaden gedoneerde vijf kilo tuinbonen over de straks eetbare hoofdstad te verspreiden.

Maandag 28 februari: 15.30 tot 16.30u Nicolaas Witsenstraat, bij de reuzen terracotta bloempot; 16.30 tot 17.30u Plantage Doklaan, Landje voor de Artis parkeerplaats; 17.30 tot 18.30u Valentijnkade
Dinsdag 1 maart: 15.00 tot 16.00u Dijkgraafplein, Nieuw-West
Woensdag 2 maart: 15.00 tot 16.00u Groen Gemaal, SarphatiPark
Donderdag 3 maart: 11.00 tot 13.00u Herculesplantsoen, naast het Olympiaplein

Zaaien op je eigen Mokums balkon, platje of vlot kan natuurlijk ook.
Mail zaai- & bloeifoto’s naar www.tuinboonjemee.nl.

Dit bericht is geplaatst in Ongecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *