Kraailook: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(foto)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Kraailook.jpg|right]]Kraailook (Allium vineale)
+
Kraailook (Allium vineale)(Eng.:crow garlic)is een look soort.
 
=Kenmerken en voorkomen=
 
=Kenmerken en voorkomen=
Kraailook is een wilde look soort die in de winter en het vroege voorjaar op zijn lekkerst is. Later in het jaar ontwikkelt de bloemstengel zich, die is taai. Kraailook komt voor op ruigten, in weilanden en langs wegen en paden.
+
Kraailook is een wilde look soort die in de winter en het vroege voorjaar fris groen en op zijn lekkerst is. Later in het jaar ontwikkelt de bloemstengel zich, die is taai. De plant verkleurt dan ook richting grijs-groen. Kraailook komt voor op ruigten, in weilanden en langs wegen en paden. Hoe meer kalk er in de bodem zit hoe beter de plant bloeit. Kraailook plant zich voort doomiddel van de broedbolletjes die op de bloemstengel ontstaan.
Kraailook ziet eruit als een opvallend grote en vitale graspol voor de tijd van het jaar. Het lijkt op bieslook maar dan wilder. De geur is onmiskenbaar, look. Meer richting rauwe ui dan knoflook.
+
Kraailook ziet eruit als een opvallend grote en vitale graspol voor de tijd van het jaar. Het lijkt op bieslook maar dan wilder. De geur is onmiskenbaar, look. Meer richting ui dan knoflook.
 
=Toxiciteit=
 
=Toxiciteit=
 +
Kraailook is niet toxisch

Versie van 4 mrt 2011 om 18:49

Kraailook (Allium vineale)(Eng.:crow garlic)is een look soort.

Kenmerken en voorkomen

Kraailook is een wilde look soort die in de winter en het vroege voorjaar fris groen en op zijn lekkerst is. Later in het jaar ontwikkelt de bloemstengel zich, die is taai. De plant verkleurt dan ook richting grijs-groen. Kraailook komt voor op ruigten, in weilanden en langs wegen en paden. Hoe meer kalk er in de bodem zit hoe beter de plant bloeit. Kraailook plant zich voort doomiddel van de broedbolletjes die op de bloemstengel ontstaan. Kraailook ziet eruit als een opvallend grote en vitale graspol voor de tijd van het jaar. Het lijkt op bieslook maar dan wilder. De geur is onmiskenbaar, look. Meer richting ui dan knoflook.

Toxiciteit

Kraailook is niet toxisch