Klit

Uit Wildpluk wiki
Versie door Roel (overleg | bijdragen) op 25 sep 2012 om 17:12 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Je hebt de gewone en de grote klit (ook wel klis genoemd. Van allebei is de wortel eetbaar. ===Recept=== Japanse klitwortel Schil de wortel en snijd hem in lucife...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Je hebt de gewone en de grote klit (ook wel klis genoemd. Van allebei is de wortel eetbaar.

Recept

Japanse klitwortel

Schil de wortel en snijd hem in luciferhoutjes. Doe ze in een pan en voeg voldoende water toe zodat ze goed onder staan. Doe er een ruime scheut Japanse soyasaus bij. Laat net tegen de kook aan een minuutje of 15 koken. Proef of de wortel zacht genoeg is. Voeg eventueel extra water toe en kook tot de wortel niet meer te taai/hard is. Laat daarna al het vocht verdampen.