Kleine pimpernel: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 +
Wetenschappelijke naam: Sanguisorba minor subsp. minor (Poterium sanguisorba). Wordt ook wel Klein sorbenkruid genoemd. Maar, en hier begint de verwarring, de Kleine bevernel, Pimpinella saxifraga, ook eetbaar, wordt ook zo genoemd.
 +
 
Deze pagina bevat nog te weinig tekst, help ons door dit artikel compleet te maken!
 
Deze pagina bevat nog te weinig tekst, help ons door dit artikel compleet te maken!
  

Versie van 2 mrt 2017 om 11:20

Wetenschappelijke naam: Sanguisorba minor subsp. minor (Poterium sanguisorba). Wordt ook wel Klein sorbenkruid genoemd. Maar, en hier begint de verwarring, de Kleine bevernel, Pimpinella saxifraga, ook eetbaar, wordt ook zo genoemd.

Deze pagina bevat nog te weinig tekst, help ons door dit artikel compleet te maken!

De mooie gezaagde blaadjes hebben een licht komkommerachtige geur en smaak, met een bittere ondertoon. Lekker in salades en fijngesneden in sauzen op mayonaissebasis of in vinaigrettes en kruidenazijn. Probeer ook eens als smaakvolle garnering van zomerse drankjes.

  • Jong blad > Salade, soep en sauzen

Verzamelen: maart-mei