Japanse Kweeappel: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|300px|right| Japanse kweeappel is zuurder dan kweepeer en heel aromatisch. Ik heb een recept uitgeprobeerd met mispels. Die...')
(geen verschil)

Versie van 14 jan 2014 om 21:12

Japanse kweeappel is zuurder dan kweepeer en heel aromatisch. Ik heb een recept uitgeprobeerd met mispels. Die zijn juist zoet en een beetje wee van smaak. Het bleek een gouden greep.

Recept

  • 350 gr. Japanse kweeappelmoes
  • 350 gr. mispelmoes
  • 150 gr. suiker

Zet 350 gr. appeltjes met weinig water op. Ze moeten net niet onderstaan. Kook heel zachtjes tot ze zacht zijn en doe ze door een niet te fijne zeef. Wat in de zeef overblijft zet je nog 1 keer op met weinig water en druk je ook weer door de zeef. Doe hetzelfde met de mispels. Meng de beide moesen en voeg de suiker toe. Kook tot de suiker helemaal is opgelost.

Recept van Roel van Kollem.