Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
(uitgelicht: pinksterbloem)
Regel 8: Regel 8:
 
{| class="wikitable" width="500px"  
 
{| class="wikitable" width="500px"  
 
|-
 
|-
!Uitgelicht: Adelaarsvaren (fiddleheads)
+
!Uitgelicht: Pinksterbloem
 
|- valign="top"
 
|- valign="top"
 
|
 
|
[[Bestand:Fiddle-heads.jpg|right|thumb|220px]]
+
[[Bestand:pinksterbloem 2 vierkant.jpg|right|thumb|220px]]
In Japan en Noord-Amerika wordt hij al honderden jaren gegeten, in Nederland is hij nog vrijwel onbekend. De jonge, opgerolde scheuten van de Adelaarsvaren (ook wel fiddleheads genoemd) zijn een bijzondere voorjaarsgroente. Niet alleen lekker en voedzaam, maar ook nog eens heel erg mooi! Goed koken en niet te vaak eten, want hij bevat kleine hoeveelheden carcinogene stoffen (wat niet, eigenlijk?).
+
In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de [[pinksterbloem]] mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig als [[waterkers]]. Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.
 
<br /><br /><br />
 
<br /><br /><br />
[[Adelaarsvaren|> meer over de Adelaarsvaren <]]
+
[[Pinksterbloem|> meer over pinksterbloem <]]
 
|}
 
|}
  

Versie van 31 mrt 2011 om 21:26

Welkom op de wildpluk wiki van de werkgroep Oogsten Zonder Zaaien van Slow Food Nederland. Op deze wiki verzamelen we informatie over wild voedsel, niet alleen informatie over wat je kunt eten (paddenstoelen, bessen, noten, zaden, noem maar op), maar ook hoe je het lekker klaar kunt maken, hoe je dieren vangt en hoe je met primitieve materialen kunt koken. Je bent van harte welkom om nieuwe artikelen te starten of bestaande artikelen te verbeteren/aan te vullen. Hiernaast vind je onder Hulp instructies om zelf aan de slag te gaan.
Hieronder vind je voor iedere maand onze pluktips. Help ons door de bijbehorende artikelen te verbeteren of in te vullen!

Uitgelicht: Pinksterbloem
Pinksterbloem 2 vierkant.jpg

In april kun je de meest verrukkelijke wilde salades maken met al het jonge groene blad, en de pinksterbloem mag daar absoluut niet in ontbreken. Niet alleen is het een lust voor het oog, het is ook heerlijk pittig als waterkers. Zowel de bloemetjes als de blaadjes kun je gebruiken om je salade net dat extra beetje pit te geven.


> meer over pinksterbloem <

januari
> meer januari <
februari
> meer februari <
maart
> meer maart <
april
> meer april <
mei
> meer mei <
juni
> meer juni <
juli
> meer juli <
augustus
> meer augustus <
september
> meer september <
oktober
> meer oktober <
november
> meer november <
december
> meer december <