Biefstukzwam: verschil tussen versies

Uit Wildpluk wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 3: Regel 3:
  
 
'''Verzamelen: juli-november'''
 
'''Verzamelen: juli-november'''
 +
 +
 +
waar te vinden : groeit vooral op eiken en kastanje bomen.
 +
 +
seizoen : vanaf september tot en met eind november.
 +
 +
gebruik: je kunt deze paddestoel bakken , roken , indunne plakken drogen of inmaken.
 +
! het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen !
 +
 +
kenmerken.
 +
 +
- zwam uit de familie fistulinaceae
 +
- zwam met buisje onder de hoed
 +
- steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen.
 +
- soms dakpansgewijze opbouw.
 +
- de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein.
 +
- de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood.
 +
- de buisjes verkleuren bij kneuzing.
 +
- de buisjes zijn wit / crème achtig.
 +
- het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees.
 +
- de geur is licht en fris zurig.
 +
- kan enkele kilo's zwaar worden.
 +
- de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog.
 +
 +
  alstu ! :P
  
 
[[categorie:Juli]]
 
[[categorie:Juli]]

Versie van 29 sep 2015 om 19:13

Biefstukzwam.JPG
Deze pagina bevat nog geen tekst, help ons door dit artikel te starten!


Verzamelen: juli-november


waar te vinden : groeit vooral op eiken en kastanje bomen.

seizoen : vanaf september tot en met eind november.

gebruik: je kunt deze paddestoel bakken , roken , indunne plakken drogen of inmaken. ! het is overigens een goed idee om de zwam eerst 12 uur in melk te weken om de zurige smaak eruit te halen !

kenmerken.

- zwam uit de familie fistulinaceae - zwam met buisje onder de hoed - steekt in zijn groei als een soort tong uit loofbomen. - soms dakpansgewijze opbouw. - de steel is vaak niet zichtbaar , en vrij dik en klein. - de kleur aan de bovenkant varieert van roodbruin tot rood. - de buisjes verkleuren bij kneuzing. - de buisjes zijn wit / crème achtig. - het vlees heeft de structuur van een biefstuk met vlezige draden, en bij het insnijden 'bloed' de paddenstoel als een stuk vlees. - de geur is licht en fris zurig. - kan enkele kilo's zwaar worden. - de zwam kan tot 50 cm breed worden en tot 10 cm hoog.

 alstu ! :P